Skip to content Skip to footer

Sfaturi pentru a prelungi viata masinii tale de spalat

O masina de spalat neintretinuta si murdara cu siguranta iti va ingreuna stilul de viata deoarece este cauza aparitiei mirosurilor neplacute, germenilor, mucegaiului si bacteriilor. Vei realiza ca ai aceste probleme atunci cand hainele proaspat spalate au un miros urat sau cand vei observa pete negre pe hainele abia scoase din cuva masinii. Nu trebuie sa astepti ca hainele tale sa se deterioreze pentru a lua masurile necesare, care de altfel, sunt doar cativa pasi simpli pe care trebuie sa ii iei in considerare. Poti preveni cu usurinta aceste probleme luand in prealabil unele masuri de siguranta.

O masina de spalat este o investitie costisitoare, tocmai de aceea ti-am pregatit cateva sfaturi prin care poti prelungi viata masinii tale de spalat fara un efort mare.

  1. Nu supraincarca masina

Fiecare masina de spalat poate fi eficienta si poate suporta un numar maxim de kilograme, tocmai de aceea ai grija sa nu o suprasoliciti si sa speli obiectele grele, cum ar fi gecile de iarna si plapumele pe care ar trebui sa le speli pe rand pentru o buna functionare a acesteia.

  1. Curata filtrele

Nu uita ca aceasta se ocupa de curatarea tuturor hainelor, iar dupa un timp, aceasta poate acumula reziduri. Pentru ca masina ta sa functioneze eficient, trebuie sa cureti filtrul cel putin odata pe luna (in functie de cat de des este utilizata). Filtrul este usor de gasit, aflandu-se la baza sau deasupra masinii.

  1. Foloseste cantitatea potrivita de detergent

In situatia in care pui prea mult detergent, masina ta se poate uza mult mai repede si de asemenea exista reziduri care pot afecta buna functionare a acesteia. Verifica manualul de instructiuni a masinii tale pentru a stii cu exactitate cantitatea potrivita de detergent.

  1. Foloseste ciclul de spalare potrivit pentru fiecare categorie de haine

In functie de model, o masina de spalat are diferite cicluri de spalare in functie de categoria de haine. Nu folosi acelasi ciclu de spalare pentru categorii diferite de haine, deoarece acest lucru poate duce la deteriorarea acesteia in timp.

  1. Este recomandat sa o speli regulat

Spalarea regulata a masinii este un factor important care poate prelungi functionarea acesteia. Indiferent ca alegi sa prepari acasa o solutie din otet diluat cu apa si bicarbonat de sodiu sau achizitionezi detergentii potriviti, aceasta trebuie spalata cel putin odata pe luna pentru a scapa de mirosurile neplacute si pentru a o dezinfecta.

In concluzie, este important sa tii cont de aceste sfaturi pentru ca aceasta sa fie eficienta, sa functioneze normal si pentru a da randamentul dorit. O masina de spalat intretinuta corect iti va spala hainele mult mai bine, acestea vor fi mai curate si frumoase, iar tu vei fi extrem de satisfacuta.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

[yikes-mailchimp form="1"]