Skip to content Skip to footer

Masina de spalat cu uscator. Avantaje si dezavantaje

Spalarea rufelor este importanta atat pentru igiena personala, cat si pentru sanatatea hainelor in sine. Unele haine nu trebuie spalate la fel de des, dar exista unele pe care trebuie sa le spalam regulamentar pentru a evita boli de piele sau alergii.

Masinile de spalat cu uscator sunt o minune de tehnologie care ofera o multime de avantaje, prin care poti sa iti speli hainele inainte de munca si sa le ai gata de purtat cand vii acasa, fiind o modalitate excelenta de a economisi timp si bani.

Masina de spalat cu uscator este o combinatie intre o masina de spalat haine cu incarcare frontala si un uscator de haine cu condensator, simplificand cu mult existenta celor care o detin.

Insa, ca orice obiect, aceasta vine la pachet cu multiple avantaje si dezavantaje, tocmai de aceea, mai jos, vei regasi o parte din ele pentru a putea face alegera potrivita pentru tine.

Avantajele unei masini de spalat cu uscator:

 • Ocupa spatiu mai mic: este alegerea perfecta daca nu dispui de mult spatiu in casa, deoarece cu aceasta, ai doua electrocasnice total necesare intr-o locuinta, si ocupi spatiul doar pentru una.
 • Economisesti timp considerabil: scapi de stresul de a transfera rufele de la masina de spalat la un uscator sau sa le intinzi.
 • Uscarea hainelor mult mai rapida: masina este capabila sa usuce hainele fara a fi nevoit sa le intinzi zile intregi, atat in interiorul casei, cat si in exteriorul acesteia, evitand riscul de a provoca mucegai si egrasie din cauza umezelii din interior.
 • Poti spala sau usca hainele independent: poti utiliza dispozitivul ca pe o masina de spalat normala, iar cand doresti, poti folosi si uscatorul, aceste doua functii fiind independente una de cealalta.
 • Performanta spalarii este la fel de mare ca a unei masini de spalat independente.
 • Pretul: vei economisi mai multi bani daca vei cumpara o masina de spalat rufe cu uscator decat daca vei cumpara cele doua aparate separat.

Desigur, orice electrocasnic 2in1, la fel cum este si masina de spalat cu uscator vine la pachet si cu unele dezavantaje pe care sa le iei in considerare atunci cand o achizitionezi:

 • Capacitate mai mica a uscatorului: daca masina de spalat rufe are 9 kilograme, in uscator pot fi introduse doar 5-6 kilograme, deoarece este necesar mai mult spatiu in tambur pentru ca hainele sa se poata misca mai rapid.
 • Zgomotul: aceasta emite mai mult zgomot decat o masina de spalat rufe obisnuita, mai ales in timpul programului de centrifugare. Aceasta poate fi o problema doar daca doresti sa speli rufele in timpul orelor de liniste.
 • Program de functionare mai mare: uscarea hainelor dureaza mai mult fata de un dispozitiv care este dedicat doar acestei functii, avand dimensiunea tamburilor mai mare.
 • Dimensiunile masinii de spalat rufe cu uscator: de obicei o masina de spalat rufe 2in1 este mai mare decat una normala, tocmai de aceea iti recomandam sa verifici cu atentie dimensiunile acesteia daca trebuie sa se potriveasca intr-un anumit loc.
 • Pretul: in functie de caracteristici, o masina de spalat rufe cu uscator poate fi mai scumpa decat una simpla.

Acum ca ai o imagine clara a avantajelor si dezavantajelor unei masini de spalat cu uscator, stii ca, aceasta poate fi o solutie prin care iti simplifici viata si o varianta buna pentru a evita sa ai haine umede zile intregi, mai ales in sezonul rece.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

[yikes-mailchimp form="1"]