Skip to content Skip to footer

Cum te pregatesti pentru camping

Un weekend petrecut cu cortul in natura are un farmec aparte si presupune conectarea cu natura si deconectarea totala de la electricitate si facilitatile cu care esti obisnuit in viata de zi cu zi. O asemenea experienta in mijlocul naturii cu siguranta iti va reincarca bateriile si te va revigora. Si, pentru ca experienta ta sa fie una unica si memorabila, ti-am pregatit un scurt ghid despre cum sa te pregatesti corect pentru camping, si de ce trebuie sa tii cont pentru a evita diverse neplaceri.

Documenteaza-te despre locul de campare

 Iti recomandam sa alegi sa mergi in locuri special amenajate pentru camping, care iti ofera siguranta. De asemenea, inainte de plecare, verifica ce activitati poti face in zona, fa un plan despre drumetiile pe care le poti face si obiective turistice.

Verifica echipamentul inainte de plecare

Verifica starea cortului si chitul de camping inainte de plecare pentru a te asigura ca acestea sunt in conditii optime si ca nu iti lipseste nimic. In cazul in care cortul tau este uzat, iti recomandam sa achizitionezi unul nou de aici. De asemenea, nu uita niciodata de trusa de prim ajutor atunci cand pleci in camping.

Fii pregatit pentru orice tip de vreme

Din bagajul tau nu ar trebui sa lipseasca niciodata pelerina de ploaie, imbracamintea mai groasa si cea  subtire pentru a te asigura ca indiferent de temperatura, vei avea un confort termic optim al corpului. De asemenea, este indicat sa ai in bagaj atat creme de protectie solara cat si cele impotriva insectelor.

Verifica starea vremii

Nu pleca niciodata la drum fara sa stii cum arata prognoza meteo. Aceasta informatie te va ajuta sa fii pregatit pentru diferite situatii si sa te organizezi corespunzator. De asemenea, daca se anunta ploi masive sau furtuni de zapada in zona in care planuiesti sa campezi, probabil este mai bine sa cauti alta locatie pentru a evita pericolele. 

Asigura-ti un sistem de iluminat eficient

Odata cu lasarea serii vei avea nevoie de lumina pentru a te putea descurca. I-a cu tine lanterne, lampi si becuri cu led sau incarcatoare solare.

Stabileste meniul de acasa

Documenteaza-te despre accesibilitatea locului de campare (daca se afla in apropierea unui magazin, oras, sat sau este intr-o zona izolata). Asigura-ti rezervele de hrana si bautura inca de acasa si nu te baza pe faptul ca vei gasi ce ai nevoie pe drum. Iti recomandam sa optezi pentru alimente neperisabile, cum ar fi: conserve, legume si desigur apa imbuteliata, deoarece in multe locuri apa nu este potabila.

Creaza o atmosfera placuta

Pentru a te asigura ca ai parte de entertainmet, nu uita sa iei la tine carti, mingi, jocuri sau biciclete. Toate acestea vor colora si anima timpul petrecut in natura.

 

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

[yikes-mailchimp form="1"]