Skip to content Skip to footer

Mersul pe role: un sport extrem de sanatos

Indiferent de varsta pe care o ai, mersul pe role iti va aduce numai beneficii asupra organismului. Buna dispozitie, tonifierea, slabirea, echilibru si rezistenta sunt doar cateva dintre beneficiile de care poti avea parte daca incepi sa mergi pe role.

Desigur, daca te-ai hotarat sa incerci mersul pe role, pentru inceput este foarte important sa fii echipat corespunzator, deoarece este un sport in care caderea nu poate fi evitata, si tocmai de aceea, casca, cotierele si genunchierele nu trebuie sa iti lipseasca.

De asemenea, este foarte important ca ghetele pentru role sa fie confortabile si sa sustina eficient piciorul. Duritatea rotilor, dimensiunea acestora si calitatea rulmentilor sunt extrem de importante. Iti recomandam sa alegi o pereche de role reglabile, calitatea acestora fiind superioara si datorita reglajului, vei reusi sa te bucuri de ele pentru o perioada mai indelungata.

Mersul pe role este cu siguranta o activitate distractiva si eficienta, iar mai jos vei gasi principalele beneficii pe care acest sport le aduce organismului:

  • Ajuta la arderea mai rapida a caloriilor si implicit te ajuta sa slabesti. In functie de greutatea pe care o ai, o ora de mers pe role te va ajuta sa arzi aproximativ 300-600 de calorii. Impreuna cu o alimentatie corecta, mersul pe role de cel putin 3-4 ori pe saptamana te va ajuta sa slabesti intr-o perioada relativ scurta deoarece acesta stimuleaza musculatura, transformand astfel zaharurile stocate in muschi in energie.
  • Modeleaza silueta si tonifica muschii. Mersul pe role este un sport care stimuleaza mare parte din muschii corpului. Prin balansarea necesara pentru a merge pe role, vei reusi sa iti tonifici abdomenul si zona inferioara a spatelui. De asemenea, coapsele, gambele si fesierii tai vor arata mai bine ca niciodata, acestia fiind cei mai solicitati muschi.
  • Imbunatateste sanatatea mintala. Mersul pe role reduce depresia, stresul si anxietatea prin stimularea memoriei si concentrarii. Este un sport prin care sunt ameliorate functiile cognitive.
  • Creste rezistenta fizica. Mersul pe role imbunatateste mobilitatea si reflexele si intareste rezistenta corpului. Este un sport care lucreaza asupra echilibrului si centrului de greutate care te ajuta sa obtii o conditie fizica mai buna.
  • Antreneaza sistemul respirator si cardiovascular. Este sportul cu cele mai bune exercitii aerobice, care imbunatatesc sanatatea plamanilor si a inimii. Mersul pe role antreneaza sistemul cardiovascular prin reglarea ritmului cardiac si imbunatatirea circulatiei sanguine.

Mersul pe role are mai multe beneficii decat iti imaginai, asadar, cand iesi la o plimbare?

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

[yikes-mailchimp form="1"]