Skip to content Skip to footer

Cum alegi trandafirul perfect in functie de culoare

Sfarsitul iernii si inceputul primaverii vin la pachet impreuna cu cea mai frumoasa perioada a anului, o perioada in care noi oamenii suntem obisnuiti sa ne exteriorizam sentimentele si aprecierea mai profund decat in restul anului.

Se apropie luna februarie, despre care se cunoaste ca reprezinta si luna iubirii, luna indragostitilor. De asemenea, imediat dupa aceasta sarbatoare minunata, in luna martie, se sarbatoreste ziua femei si a mamei, o luna intreaga dedicata femeilor din intreaga lumea, iar aceste doua ocazii sunt ideale pentru a ne exprima sentimentele si aprecierea prin diferite gesturi, cadouri si cuvinte.

Un mod prin care oamenii isi exprima acestea este prin a darui o floare, sau mai multe, gest care este iubit si apreciat de femei. Trandafirul este cea mai daruita si adorata floare, o floare cu semnificatii multiple. Insa partea cea mai grea este atunci cand trebuie sa alegi culoarea potrivita a acestuia pentru fiecare ocazie.

Pentru a-ti face munca mai usoara, ti-am pregatit mai jos o lista cu semnificatiile culorilor trandafirului pentru a ne asigura ca faci cea mai buna alegere.

 • Trandafirul rosu: reprezinta iubirea pasionala si romantica, seductie, curaj si respect. Este o forma potrivita prin care poti spune „Te iubesc!” si „Felicitari!”.
 • Trandafirul alb: este simbol al puritatii, inocentei, tineretii, afectiunii si increderii. Este o forma potrivita prin care iti exprimi loialitatea si un mod prin a felicita un inceput nou.
 • Trandafirul galben: semnifica libertatea, prietenie si veselia, si de asemenea este un semn al geloziei. Este o forma potrivita prin care poti spune „Imi pasa!”, „Ai grija de tine!”.
 • Trandafirul roz: in functie de intensitatea culorii acesta poate semnifica tandretea, perfectiunea, bucuria, recunostiinta, gratia si gingasia. Este o forma potrivita prin care sa spui „Te rog sa ma crezi!”.
 • Trandafirul albastru: in functie de intensitatea culorii este o dovada a misterului si intelepciunii.
 • Trandafirul verde: in functie de intensitatea culorii semnifica echilibru, forta, dar si armonie si feritilitate, si evolutie si speranta.
 • Trandafirul mov sau violet: reprezinta incantare, vraja, farmec. De asemenea exprima si feminitatea, delicatetea si stilul.
 • Trandafirul portocaliu: reprezinta fascinatia si entuziasmul fata de persoana care urmeaza sa il primeasca.
 • Trandafirul negru: semnifica o schimbare majora sau un nou inceput.

De asemenea, culorile trandafirilor pot capata intelesuri noi atunci cand sunt combinate intr-un buchet de trandafiri de diferite culori:

 • Trandafiri rosii cu trandafiri albi: reprezinta unitatea si promisiunea unei iubiri eterne.
 • Trandafiri rosii cu trandafiri roz: reprezinta admiratia si afectiunea.
 • Trandafiri rosii cu trandafiri galbeni: reprezinta dragostea si gelozia evidenta, dar si libertatea si bucuria.

Indiferent de motiv si ocazie, alege iti exprimi sentimentele prin daruirea unui trandafir, acest gest fiind unul apreciat si care mereu va influenta o situatie in bine.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

[yikes-mailchimp form="1"]