Skip to content Skip to footer

Sfaturi pentru o zi cat mai productiva

Productivitatea, atat in viata personala cat si in cea profesionala este un punct la care si-ar dori fiecare dintre noi, pentru ca, aceasta este reflectata in activitati finalizate cu succes care aduc un plus valoare in orice circumstanta.

Insa, pentru a atinge punctul de productivitate dorit de fiecare, trebuie amintit faptul ca aceasta vine la pachet cu mai multe lucruri si gradul de indeplinire a acesteia depinde de mai multi factori.

In cele ce urmeaza vei gasi cateva recomandari importante care te vor ajuta sa fii productiv in viata de zi cu zi.

Planificarea

O zi productiva incepe de obicei cu seara dinaintea acesteia, deoarece este foarte important sa iti planifici ziua pas cu pas, ora cu ora. Iti recomandam sa iti notezi intr-o agenda lucrurile importante pe care le ai de facut urmatoarea zi, in ordinea prioritatilor pentru a avea o imagine de ansamblu si pentru o organizare mai buna. De asemenea, atunci cand ai dus la bun sfarsit o activitate sau o munca, sterge-o de pe lista pentru a le evidentia pe cele neindeplinite. Cei de la Moleskine iti ofera o gama larga de agende si jurnale, atat simple cat si cu file notate pe luni, zile si ore.

Trezeste-te de dimineata

Vorba din popor „cine se trezeste devreme, ajunge departe” contine mult adevar in ea. Odata ce ti-ai notat activitatile in agenda, este important sa te trezesti cu cel putin o ora inaintea primei activitati pentru a-ti face rutina de dimineata linistit si a incepe ziua cu calm.

Alimentare sanatoasa

Directia unei zile este influentata mult si de alimentatia ta din acea zi. Este important ca organismul tau sa fie alimentat corespunzator pentru a face fata provocarilor din ziua respectiva, atat cele fizice cat si cele psihice. Iti recomandam ca in fiecare dimineata, sa nu sari peste micul dejun si sa ai de asemenea apa mereu langa tine pentru o hidratare corecta a corpului. De asemenea, fa-ti timp pentru principalele mese ale zilei si nu uita sa ai mereu o gustare la tine.

Planifica doar cat poti duce

Desi in zilele noastre stresul cotidian este mare, nu incerca sa te incarci cu mai multe activitati decat ai putea duce. O zi are 24 de ore pentru fiecare dintre noi, deci nu incerca sa te suprasoliciti deoarece cu timpul, suprasolicitarea poate duce la stres, oboseala si neplaceri si de asemenea neproductivitate. Tocmai de aceea iti recomandam ca atunci cand iti planifici agenda sa fii intelegator cu tine si sa acorzi fiecarei activitati timpul necesar pentru a reusi sa fii cat mai productiv. Lucrurile facute pe graba nu sunt o solutie. Productivitatea se masoara prin lucruri bine facute, nu prin numarul acestora.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

[yikes-mailchimp form="1"]