Skip to content Skip to footer

Salteaua ideala pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte foarte importanta a vietii noastre. In functie de cat de bine dormim, poate avea un efect pozitiv sau negativ asupra activitatilor noastre de zi cu zi. Exista o multime de lucruri care ne pot afecta somnul, iar unul dintre acesti factori este tipul de saltea pe care o alegem. Acordarea atentiei detaliilor unei saltele o poate face mult mai confortabila si ne poate ajuta sa dormim bine.

 

Noaptea, corpul nostru se relaxeaza si isi recapata energia de care are nevoie pentru a face fata situatiiilor stresante din timpul zilei.

O saltea potrivita iti poate schimba viata. Exista o multime de factori diferiti de luat în considerare atunci când alegi o saltea, inclusiv tipul de pat pe care il utilizezi, dimensiunea saltelei si materialul din care este facuta.

Calitatea saltelei poate avea un impact semnificativ asupra calitatii somnului. O saltea confortabila poate ajuta la reducerea durerii de spate si a articulatiilor, la asigurarea unei pozitii corecte a coprpului si la reducerea agitatiei din timpul somnului. De asemenea, o saltea curata si igienica poate contribui la un mediu de somn sanatos. Este important sa alegi o saltea potrivita pentru tine, care sa ofere suportul adecvat si sa se potriveasca cu stilul tau de somn.

Tipuri de saltele principale:

  • Saltea cu arcuri: este cea mai clasica saltea si ofera confort si o buna sustinere. Salteaua cu arcuri este un produs durabil in timp si are un raport calitate pret excelent.
  • Salteaua din latex: este foarte apreciata pentru circulatia excelenta a aerului prin saltea si pentru imbunatatirea circulatiei sangvine care ofera independenta fata de partener.
  • Salteaua cu spuma memory: este una dintre cele mai populare saltele. Aceasta ofera o sustinere corecta pentru coloana, are proprietati anti-microbiene si este hipoalergenica.
  • Salteaua din fibra de cocos: ofera un grad de fermitate ridicat, confort, o aerisire buna si durabilitate in timp. Saltelele din fibra naturala de cocos sunt 100% naturale, iar bacteriile si microorganismele nu au un mediu favorabil de dezvoltare.

Indiferent de alegerea ta, atunci cand achizitionezi o saltea trebuie sa tii cont si de urmatoarele:

  • Inaltimea saltelei: inaltimea minima recomandata a unei saltele este de 18 centimetri.
  • Invelisul saltelei: salteaua este mult mai confortabila daca exista mai multe straturi.
  • Dimensiunile saltelei: alege o dimensiune potrivita tie, cu cat salteaua este mai mare cu atat confortul va creste.
  • Fermitatea saltelei: aceasta se alege in functie de greutatea pe care o va suporta salteaua si inaltime.
  • Ingrijirea saltelei: aceasta ar trebui rotita periodic pentru o uzura uniforma si o aerisire constanta. De asemenea, se recomanda aspirarea acesteia de cel putin 4-5 ori pe an.

Ai grija de tine si somnul tau pentru o viata mai energica si plina de vitalitate.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

[yikes-mailchimp form="1"]