Skip to content Skip to footer

Recomandari pentru a slabi sanatos

 Perioada sarbatorilor de iarna este cea mai iubita perioada din an, datorita atmosferei, a zapezii, a persoanelor si desigur, a numeroaselor bucate culinare gatite in fiecare bucatarie, de la care nu ai cum sa te abtii.

 Perioada de dupa este o lupta grea cu kilogramele acumulate in acest timp, o perioada de detoxifiere si de reglare a alimentatiei, un lucru care uneori nu este chiar asa usor.

Iar daca vrei sa te apuci de treaba si sa scapi de kilogramele in plus te sfatuim sa ai in bucatarie un cantar de bucatarie care iti va fi extrem de folositor in aceasta perioada.

Slabitul reprezinta un echilibru intre o alimentatie sanatoasa si exercitiile fizice. Insa, daca iti doresti sa scapi de kilogramele acumulate te sfatuiesc sa ai un program alimentar sanatos, acesta fiind unul dintre cei mai importanti factori in procesul de slabire.

Un program alimentar sanatos pe termen lung se traduce intr-un corp sanatos, in somn odihnitor, stare de bine, reducerea ridurilor, energie si o viata mai lunga.

Slabitul sanatos are loc treptat deoarece o alimentatie sanatoasa nu are neaparat o definitie stricta, aceasta avand la baza respectarea si varietatea portiilor intre diferite tipuri de alimente.

Iti recomandam sa tii cont de urmatoarele atunci cand incepi procesul de slabit:

Portia corecta intre alimente este foarte importanta in accest proces deoarece nu trebuie sa existe un deficit sau exces de grasimi, proteine si glucite. Portiile recomandate de specialisti sunt: 50-55% glucide, 30-35% grasimi, 10-15% proteine.   

Respectarea cantitatilor este de asemenea extrem de importanta in acest proces. Cantarul de bucatarie te va ajuta sa cantaresti cantitatea corespunzatoare de alimente, astfel mentinand un echilibru si o evidenta in legatura cu alimentatia ta. Acesta este de asemenea foarte folositor si in viata de zi cu zi pentru stabilirea exacta a portiilor de mancare si a cantitatilor de alimente necesare.

De asemenea, specialistii recomanda si un consum mai redus de carne rosie si introducerea alimentelor vegetale la fiecare masa, deoarece acestea ar trebui sa reprezinte cel putin  50% din alimentatia zilnica.

Iti recomandam si un consum de apa corespunzator. Apa este esentiala pentru ca organismul sa functioneze optim, deoarece acesta exercita numeroase roluri si se regaseste in fiecare celula a corpului. Specialistii recomanda consumul a minim 2 litri de apa pe zi, excluzand apa asigurata prin dieta alimentara.

Alte recomandari pentru a slabi sanatos: consuma mai putina sare, mai putine prajeli, evita cat de mult poti dulciurile industriale, evita consumul de produse procesate industrial, consuma peste de cel putin doua ori pe saptamana, respecta mesele principale ale zilei.

Nu uita ca fiecare corp este unic si frumos, ai grija de acesta pentru o viata lunga si frumoasa.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

[yikes-mailchimp form="1"]