Skip to content Skip to footer

Cum faci dintr-o zi de schi obisnuita una de neuitat.

Odata cu venirea sezonului rece, putem sa ne bucuram si de unul dintre cele mai iubit si practicat sport de iarna, si anume, schiatul.

Schiatul combina placerea cu antrenamentul in aer liber, fiind un sport plin de adrenalina, care, de asemenea, are o multime de beneficii pentru organism.

Acesta este cel mai iubit sport de iarna, pasionatii de schiat asteptand cu nerabdarea ca zapada sa se asterne pentru a incepe aventura pe schi.

Sa schiezi intr-un peisaj de poveste, respirand aer liber este o experienta unica, insa, pentru ca aceasta sa fie perfecta si de neuitat este nevoie ca inainte sa te aventurezi pe partie, sa fii echipat corespunzator pentru a incepe aceasta aventura.

Echipamentul este cel mai important lucru atunci cand vorbim de schiat, acesta protejeaza, ofera siguranta, iti tine de cald, si iti ofera aspectul fizic al unui profesionist, pregatit perfect pentru partie si de ce nu, pentru o fotografie memorabila.

Alege o pereche de schi in functie de marimea si experienta ta. Acestea trebuie alese cu grija in functie de partia pe care te aventurezi, experienta pe care o ai si marimea piciorului tau. Vezi aici perechea ta de schi potrivita.

Perechea de clapari si legaturi sunt un element de baza din echipament. Aici sa fii atent la calitatea acestora, marimea sa fie cea potrivita, iar flexul moale sau mediu, pentru a putea fi purtat pe tot parcursul zilei fara a te incomoda.

Indiferent ca optezi pentru o salopeta de schi sau un compleu de schi compus din doua parti (pantaloni si jacheta) iti recomandam sa alegi materiale sintetice, cum ar fi poliester și polipropilenă, care te feresc de umezeala, de asemenea acestea trebuie sa iti ofere flexibilitate, si sa te protejeze. Nu uita sa fii atent la stratul de haine din interior care trebuie sa iti acopere aproape tot corpul pentru a te proteja si ati pastra temperatura corpului optima.

Casca de schi si ochelarii de schi sunt elemente care de asemenea nu trebuie sa lipseasca pe partie. Indiferent ca este soare sau ninge, acestea te protejeaza atat in cazul unui incident cat si in momentul in care schiezi. Nu uita ca ambele echipamente trebuie sa fie pe marimea ta, alese cu grija, fara sa te incomodeze sau jeneze, si sa le verifici mereu inainte de a porni pe partie pentru a te asigura ca acestea sunt asezate si stranse perfect. Gasesti cele mai cool si cu grad ridicat de protectie casti, iar pentru o tinuta perfeca, alege din modelele de ochleari de schi

Echipamentul nu poate fi complet fara o pereche de manusi de schi calduroase, bine izolate, flexibile si pe marimea potrivita. Vezi aici maniusile potrivite

De asemenea, te sfatuim sa nu uiti de betele de schi, acestea fiind un element important din echipament. Desii se obisnuieste renuntarea la acestea, betele te ajuta la mentinerea echilibrului pe partie, franare, si te protejeaza.

Echipamentul de schi bine ales va contribui substantial pentru ca ziua ta pe partie sa fie una de neuitat.

Acum ca esti echipat corespunzator, te poti bucura de peisajul de poveste si aerul curat fara nici o grija. Atentie la viteza si nu uita sa te distrezi.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

[yikes-mailchimp form="1"]