Skip to content Skip to footer

Primele lucruri pe care trebuie sa le faci atunci cand ti-ai cumparat un caine

Cainele, numit si „cel mai bun prieten al omului” este un animal care cu categoric va aduce multe schimbari in viata ta, deoarece cu siguranta, acesta te va uimi cu inteligenta, afectiunea si loialitatea lui. Studiile arata ca, cresterea si ingrijirea unui animal de companie este foarte benefica pentru sanatatea fizica si mintala a fiecaruia dintre noi, insa, desigur, aceasta vina la pachet cu un bagaj de responsabilitati.

Daca nu ai avut niciodata un animal de companie, si te-ai hotarat acum ca esti pregatit sa iti imparti spatiul cu acesta trebuie sa stii ca, pe langa emotia pe care o vei simti, sunt multe lucruri cu care trebuie sa va obisnuiti amandoi odata ce incepeti sa traiti impreuna. La inceput, primele zile sau chiar luni pot fi mult mai dificile decat te asteptai, deoarece te vei confrunta cu diferite dileme, intrebari si incurcaturi. Tocmai de aceea, mai jos ti-am pregatit o lista cu cele mai importante lucuri de stiut si facut daca nu ai mai avut niciodata un caine pana acum:

  1. Alege mancarea potrivita pentru acesta

Mancarea pentru caini este foarte importanta deoarece acesta are nevoie de o hrana diversificata si nutritiva pentru a fi sanatos, a creste si a se dezvolta armonios. Este foarte important sa alegi mancarea potrivita si cantitatea ei pentru cainele tau, in functie de varsta acestuia, greutate si rasa. Accesoriile si hranitoarele de caini te vor ajuta foarte mult in acest proces, deoarece o mancare de caini buna te va scuti de multe probleme de sanatate ale acestuia.

  1. Pregateste-i un loc doar al lui

Un culcus special amenajat ii va oferi cainelui tau spatiul ideal in care acesta sa se simta in siguranta si in care sa se refugieze pana se obisnuieste in noul sau camin. Este foarte important ca acesta sa simta ca are propriul sau loc in casa pentru a avea incredere in el si pentru o acomodare mai rapida.

  1. Ofera-i cateva jucarii

La inceput, cainele nu stie ce obiecte are voie sa roada si care ii sunt interzise, de aceea, este foarte important ca acesta sa aiba jucariile sale pentru a le putea roade in voie. Iti recomandam sa ii oferi cateva jucarii cu textura elastica, acestea distrandu-i si dezvoltandu-i cel mai bine.

  1. Creeaza o rutina zilnica

Pentru a evita situatiile neprevazute si neplacute este foarte important sa stabilesti o rutina inca din prima zi pentru animalul tau. Scoate cainele afara zilnic, la aceeasi ora pentru a-si crea niste obiceiuri. Recompenseaza-l cu o gustare atunci cand isi face nevoile afara, pentru a stii ca ceea ce face, este bine.

  1. Incarca-te cu rabdare

Atat pentru tine, dar si pentru el, primele luni pot fi destul de stresante, de aceea, este crucial sa ai rabdare si sa nu te astepti ca acesta va invata de pe o zi pe alta unele lucruri. Fii calm, bland si nu te supara.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

[yikes-mailchimp form="1"]