Skip to content Skip to footer

Infuzorul de ceai, cel mai bun prieten al acestuia

Indiferent ca vorbim de ceai de menta, cel verde, sau de fructe, toata lumea stie ca beneficiile unei cani de ceai sunt extraordinar de mari, atat pentru organismul nostru cat si pentru sanatate. Servirea unei cesti de ceai, indiferent de ora, cu siguranta iti va bucura papilele gustative si te va revigora. Insa, uneori, din cauza programului si a galagiei urbane, stim ca poate fi destul de greu sa iti prepari un ceai ori de cate ori iti doresti, si tocmai de aceea, iti spunem ca, acum poti scapa de aceasta grija.

Infuzorul de ceai este cea mai importanta si mai de baza ustensila de ceai pe care ar trebui sa o aiba fiecare bautor de ceai. Un infuzor de ceai iti va face experienta de preparare a ceaiului mult mai usoara, mai ales pentru ca, acesta poate fi folosit pentru prepararea ceaiului acasa, la birou sau in calatorii.

Dar ce este mai exact un infuzor de ceai?

Infuzorul de ceai este o ustensila de mici dimensiuni pentru infuzarea ceaiului. Acesta poate fi gasit in diferite forme, dimensiuni si culori. Fiecare infuzor de ceai are gauri mici care impiedica frunzele de ceai sa ajunga in ceasca, facand mult mai usoara prepararea ceaiului.

Cum se prepara o ceasca de ceai perfecta la infuzor?

  1. Pregateste infuzorul si apa.

Este foarte important ca inaintea prepararii ceaiului sa verifici ca toate ustensilele de ceai si cana sunt curate. De asemenea, apa folosita in prepararea ceaiului va avea un impact mare in gustul final. Incearca sa eviti apa distilata sau apa dura de la robinet.

  1. Pune frunzele de ceai in infuzor

Dupa ce ai adaugat apa fierbite (sau a incalzit-o infuzorul) pune frunzele din plantele alese pentru ceai in infuzor in functie de cantitatea de ceai pe care doresti sa o prepari. De obicei, pentru o ceasca de ceai se adauga maxim o lingurita de frunze.

  1. Lasa sa se infuzeze

Pentru o cana de ceai perfecta, timpul de infuzare este foarte important. Lasa ceaiul sa se infuzeze timp de aproximativ 1-5 minute in functie de tip. Ceaiul verde se infuzeaza timp de 1-3 minute, cel din plante 3-5 minute iar cel negru timp de 2-5 minute.

  1. Savureaza cana ta perfecta de ceai

Odata ce ceaiul este gata, singurul lucru pe care il mai ai de facut este sa te relaxezi si sa te bucuri de ceasca ta de ceai. Iti recomandam sa iti servesti de fiecare data ceaiul fierbinte.

Infuzorul de ceai este cu siguranta o ustensila care te va ajuta in prepararea ceaiurilor din frunze proaspete si naturale, pe care le poti servi in orice loc si la orice ora.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

[yikes-mailchimp form="1"]