Skip to content Skip to footer

Cum sa ai grija de pielea ta in sezonul cald

Vara este anotimpul cel mai așteptat de mulți dintre noi. Ne bucurăm de soare strălucitor, plajă, piscină și activități în aer liber. Cu toate acestea, este important să ne protejăm pielea de razele nocive ale soarelui. Expunerea excesivă la soare poate duce la arsuri solare, îmbătrânire prematură a pielii și, în cele mai grave cazuri, la apariția cancerului de piele.

Iată câteva recomandări pentru a ne proteja eficient de razele soarelui vara.

  1. Folosește o cremă de protecție solară: Alege o cremă cu un factor de protecție solară (SPF) de cel puțin 30 și aplică-o generos pe toate zonele expuse ale pielii cu 30 de minute înainte de expunerea la soare. Reaplică crema la fiecare două ore și după fiecare baie sau transpirație excesivă.
  2. Poartă haine de protecție: Optează pentru haine lejere și de culoare deschisă, care acoperă cât mai mult posibil pielea expusă. De asemenea, poți purta o șapcă sau o pălărie cu boruri late pentru a-ți proteja fața și gâtul de razele directe ale soarelui.
  3. Evită expunerea la soare în intervalul orar periculos: Încearcă să eviți expunerea prelungită la soare între orele 10:00 și 16:00, când radiațiile ultraviolete (UV) sunt cele mai puternice. Dacă trebuie să ieși afară în acest interval, încearcă să stai în umbră, sub un copac sau un umbrelă de soare.
  4. Protejează-ți ochii: Razele UV pot fi dăunătoare și pentru ochi. Poartă ochelari de soare cu protecție UV pentru a-ți proteja ochii de razele nocive și de orice alte iritanți, cum ar fi praful sau nisipul.
  5. Fii atent la reflectarea razelor solare: Soarele se poate reflecta de pe suprafețe precum apă, nisip sau zăpadă și poate crește expunerea la razele UV. Ia în considerare acest aspect și aplică în mod regulat cremă de protecție solară și protejează-ți ochii atunci când te afli în astfel de medii.
  6. Hidratează-te corespunzător: Expunerea la soare poate duce la deshidratare rapidă. Asigură-te că bei suficiente lichide, în special apă, pentru a-ți menține organismul hidratat în timpul zilelor calde de vară.
  7. Fi atent la medicamente și produse cosmetice: Unele medicamente și produse cosmetice pot crește sensibilitatea pielii la razele UV. Citește cu atenție etichetele și, dacă este necesar, consultă un medic sau un specialist înainte de a te expune la soare.
  8. Acordă atenție și protecției solare pentru copii: Pielea delicată a copiilor este mai sensibilă la radiațiile UV. Asigură-te că aplici cremă de protecție solară cu un SPF adecvat și îmbracă-i în haine de protecție și pălării cu boruri late pentru a-i proteja de soare.
  9. Verifică regulat pielea: Fă un obicei din a-ți verifica pielea în mod regulat pentru a observa eventuale schimbări sau semne suspecte. Dacă observi alunițe noi, pete sau modificări ale pelii, consultă un dermatolog cât mai curând posibil.

Protejarea pielii de razele soarelui vara este esențială pentru sănătatea noastră pe termen lung. Urmează aceste recomandări și bucură-te de vara în siguranță!

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

[yikes-mailchimp form="1"]