Skip to content Skip to footer

Care este cantitatea de cafea recomandata sa o bem vara?

In timpul verii, multi dintre noi ne bazam pe cafea pentru a ne mentine energizati si concentrati pe parcursul zilei. Cu toate acestea, este important sa stim care este cantitatea de cafea recomandata pe care sa o consumam si in ce perioada din zi.

Pe durata verii, cand temperaturile sunt ridicate, este important sa fim atenti la hidratarea corespunzatoare a organismului. Cafeaua are un efect diuretic, ceea ce inseamna ca poate creste eliminarea de lichide din corp. Prin urmare, este recomandat sa consumam cafea in cantitati moderate si sa ne asiguram ca bem si suficiente lichide non-caffeinate pentru a ne mentine hidratati.

Conform expertilor, consumul moderat de cafea este considerat sigur pentru majoritatea oamenilor. Se recomanda consumul a pana la 400 de miligrame de cafeina pe zi, ceea ce echivaleaza cu aproximativ 4 cesti de cafea standard de 240 de mililitri fiecare. Totusi, este important sa mentionam ca toleranta la cafeina poate varia de la o persoana la alta, iar unii oameni pot fi mai sensibili la efectele acesteia.

In ceea ce priveste momentul potrivit pentru a bea cafea, acest lucru depinde de preferintele si rutina fiecaruia. In general, este recomandat sa consumam cafea dimineata, deoarece cafeina poate ajuta la stimularea sistemului nervos central si la imbunatatirea starii de alerta si concentrare. Totusi, daca esti sensibil la efectele cafelei si iti afecteaza somnul, ar fi mai bine sa eviti consumul de cafea dupa ora pranzului.

Un alt aspect important de mentionat este ca, pe langa cantitatea de cafea consumata, conteaza si modul de preparare. Cafeaua preparata prin metode de filtrare sau espresso contine o cantitate mai mare de cafeina decat cafeaua instant. Prin urmare, daca dorim sa fim mai atenti la consumul de cafeina, putem opta pentru cafea instant sau sa alegem metode de preparare mai diluate.

Pe langa cantitatea si momentul potrivit pentru a consuma cafea in timpul verii, este important sa fim atenti si la alte aspecte legate de acest obicei.

Un aspect esential este calitatea cafelei pe care o alegem. Optati pentru cafea proaspat prajita si macinata, deoarece aceasta va avea un gust mai intens si o aroma mai bogata. Evitati cafeaua instant, deoarece aceasta poate contine aditivi si conservanti care pot afecta calitatea si gustul bauturii.

De asemenea, puteti sa va bucurati de cafea in variante mai sanatoase si mai racoritoare. Incercati sa preparati cafea la rece sau sa adaugati cuburi de gheata la cafeaua fierbinte pentru a o transforma intr-o bautura revigoranta. De asemenea, puteti sa adaugati lapte sau inghetata pentru a crea un shake de cafea delicios si racoritor.

In final, fiecare persoana are propriile preferinte si toleranta individuala la cafeina. Este important sa ascultati propriul corp si sa ajustati cantitatea de cafea consumata in functie de nevoile si reactiile personale.

 

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

[yikes-mailchimp form="1"]