Skip to content Skip to footer

Cozonaci pufosi pentru un Paste armonios

Una dintre cele mai mari sarbatori crestine se apropie cu pasi rapizi, si, fiecare gospodina incepe sa iti pregateasca lista cu preparatele gustoase pe care le va pregati in acea perioada. Atunci cand spui Paste, automat spui si cozonac, mirosul delicios al acestora bucurand sufletele fiecaruia, de gust, sa nici nu mai spunem, sa nu facem pofta.

Cuptorul electric este electrocasnicul de care ai nevoie si, cel care te va ajuta sa prepari cei mai pufosi, uniformi si deliciosi cozonaci. Un cuptor electric iti va simplifica extrem de mult treaba in bucaratie, mai ales pentru ca, acest echipament te va ajuta sa obtii cele mai bune rezultate, fie pentru preparate de patiserie, fie preparate gastronomice.

Cuptorul trebuie lasat sa se incalzeasca, iar temperatura recomandata pentru coacerea cozonacilor este intre 175-200 de grade Celsius. Una dintre regulile de aur pentru o reteta de cozonaci reusita este sa-i coci la foc mic. In acest fel, vei obtine cozonaci cu crusta rumena si bine crescuti, un deliciu care va fi extrem de apreciat de toti invitatii la masa de Paste.

Sfaturi pentru cozonaci gustosi si pufosi:

  • Toate ingredientele necesare retetei de cozonac trebuie sa fie la temperatura camerei.
  • Este foarte important ca drojdia sa fie proaspata, in caz contrar, cozonacul nu va creste.
  • In primele 10 minute de framantat, evita ca sarea si drojdia sa se combine. In contact cu sarea, drojdia actioneaza mai greu, in schimb, zaharul o ajuta.
  • Temperatura din bucatarie trebuie sa fie de aproximativ 21, 22 de grade Celsius, pentru a te asigura ca drojdia actioneaza eficient.
  • Preincalzeste cuptorul electric la 180-200 de grade. Evita sa deschizi usa cuptorului in prima jumatate de ora.
  • Odata ce cozonacii au crescut si au inceput sa se rumeneasca, temperatura cuptorului poate fi scazuta.
  • Este recomandat sa lasi cozonacii la racit in tava. Cand sunt fierbinti acestia sunt foarte fragili si risti sa se rupa.

Alegerea unui cuptor pentru cozonaci poate fi o sarcina destul de grea, mai ales daca nu ai folosit unul pana acum. Daca urmeaza sa iti achizitionezi cel mai bun cuptor pentru cozonaci, este important sa ai in vedere urmatoarele aspecte:

  • Sa aiba suficient spatiu pentru a pune la copt doua tavi de cozonaci.
  • Sa aiba incalzire atat in partea de jos, cat si in partea de sus.

Nu uita ca, ingrijirea si utilizarea corecta a cuptorului tau electric va stabili si durata de functionare a acestuia. Verifica intotdeauna manualul de utilizare pentru a avea instructiuni complete.

Pofta buna la cozonaci pufosi!

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

[yikes-mailchimp form="1"]