Skip to content Skip to footer

Cele mai bune ocazii pentru a purta cravata

Cravata este unul dintre cele mai populare accesorii pentru barbati de secole intregi, iar aceasta, si in zilele noastre, inca se bucura de o popularitate si eleganta imensa. De secole, cravata este un simbol de statut, fiind purtata din timpuri vechi de cei mai importanti si influenti barbati ai unui stat sau a unei comunitati.

Cravata emana incredere in sine si profesionalism, respect si putere, si, tocmai de aceea, purtata intr-o combinatie perfecta vestimentara si la ocazia perfecta, aceasta cu siguranta va atrage atentia, deoarece aceasta este si o dovada a masculinitatii si elegantei.

Insa, pentru a te asigura ca toate privirile si parerile atrase sunt pozitive, este foarte important sa stii care sunt ocaziile perfecte pentru a-ti accesoriza costumul cu o cravata, si cand nu. Desi este un accesoriu popular, acesta vine la pachet cu „instructiuni de utilizare” foarte precise.

Cand este poarta cravata?

La locul de munca

Intr-un mediu profesionist, in functie de specific, este foarte important aspectul fizic, eleganta si seriozitatea transmisa prin vestimentatie. Daca lucrezi intr-un mediu in care este necesar costumul si cravata, iti recomandam sa nu renunti la ea.

Nunti si botezuri sau evenimente festive

Daca evenimentul la care urmeaza sa participi este unul mai formal, intr-un restaurant elegant cu multi invitati, cravata este un accesoriu obligatoriu in aceasta situatie, aceasta aratand respect si rafinament.

Interviuri pentru locul de munca

Daca esti la un interviu pentru un loc de munca corporatist, trebuie sa porti o cravata si un costum elegant, deoarece acest lucru va transmite faptul ca iei in serios jobul pentru care ai aplicat si pe persoana care intervieveaza. Desigur, exista locuri de munca unde cravata nu este necesara, iar o singura camasa este suficienta.

La o intalnire

Daca alegeti sa mergeti intr-un local oarecare, poate nu ar trebui sa iei cravata. Insa, daca alegi sa mergeti la o cina intr-un restaurant ar fi bine sa optezi pentru o cravata.

Mai intai costumul, camasa si dupa cravata!

Este foarte important sa le achizitionezi in ordinea aceasta. Deoarece nu este suficient doar sa asezi un costum langa o cravata oarecare pentru a transmite eleganta si rafinament, este foarte important ca acestea sa reprezinte o combinatie armonioasa, tocmai de aceea, achizitioneaza-le in ordinea aceasta pentru a te asigura ca outfit-ul tau este unul de succes.

Culorile, modelele si marimile existente pe piata sunt infinite. Alege sa iti achizitionezi o cravata care sa se asorteze cu vestimentatia si caracterul tau.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

[yikes-mailchimp form="1"]