Skip to content Skip to footer

Suzeta si avantajele ei asupra bebelusului tau

Suseta este un obiect mic, fabricat din silicon sau cauciuc, si care este utilizat din cele mai vechi timpuri. Desi exista pareri diferite in ceea ce priveste utilizarea suzetei, aceasta are unele avantaje evidente pentru bebelusi si pentru parinti.

Primul avantaj al suzetei este acela ca poate calma bebelusul. Multi copii se simt reconfortati si linistiti atunci cand sug sau mesteca suzeta. Actiunea de supt poate elibera endorfine in creierul bebelusului, ceea ce ii poate induce o stare de relaxare si confort. Acest lucru este deosebit de util atunci cand bebelusul este agitat sau plange in timpul colicilor sau al eruptiei dentare.

Un alt avantaj al suzetei este acela ca poate ajuta la inducerea somnului. Multi bebelusi se linistesc si adorm mai usor atunci cand sug suzeta. Astfel, suzeta poate fi un instrument util pentru parinti, ajutandu-i sa-si calmeze bebelusul si sa-l puna la somn mai repede si mai usor.

Un alt avantaj al suzetei este acela ca poate ajuta la dezvoltarea muschilor orali ai bebelusului. Actiunea de supt implica miscarea muschilor fetei si a gurii, contribuind astfel la dezvoltarea armonioasa a acestora. Prin exercitarea muschilor orali, bebelusul poate dezvolta abilitati precum suptul si mestecatul, care sunt esentiale pentru alimentatie si pentru dezvoltarea limbajului.

De asemenea, suzeta poate fi un instrument util pentru a reduce riscul de moarte subita a sugarului. Conform unor studii, sugerea suzetei in timpul somnului poate reduce riscul de moarte subita a sugarului cu pana la 50%. Se crede ca actiunea de supt ajuta la mentinerea deschisa a cailor respiratorii si la reducerea riscului de asfixiere.

In plus, suzeta poate fi un mijloc de auto-consolare pentru bebelus. Atunci cand bebelusul se simte nelinistit sau anxios, el poate suga suzeta pentru a se calma singur. Acest lucru ii poate ajuta sa isi dezvolte abilitati de auto-reglare si de gestionare a emotiilor.

Un alt avantaj al suzetei este acela ca poate ajuta la calmarea si reducerea stresului bebelusului in timpul procedurilor medicale sau vaccinurilor. Atunci cand bebelusul suge suzeta, acesta poate fi distras de la durerea sau disconfortul resimtit, permitand medicului sa efectueze procedura fara prea multa agitatie sau plangere din partea micutului.

Totodata, suzeta poate fi un obiect de confort pentru bebelus in momentele de separare de parinti sau in timpul calatoriilor. Atunci cand bebelusul este obisnuit sa suga suzeta, aceasta ii poate oferi o senzatie de familiaritate si siguranta, ajutandu-l sa se simta mai linistit si mai in siguranta, chiar si in situatii noi sau stresante.

Totusi, este important sa mentionam ca utilizarea suzetei trebuie sa fie limitata si controlata. Este recomandat ca suzeta sa fie introdusa numai dupa ce alaptarea a fost bine stabilita, pentru a nu interfera cu alaptarea si cu dezvoltarea sanatoasa a bebelusului. De asemenea, suzeta nu ar trebui sa fie folosita ca un substitut pentru hrana sau pentru atentia parintilor.

Alege cea mai potrivita suzeta pentru bebelusul tau, ajutandu-l astfel sa se bucure de toate aceste avantaje.

 

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

[yikes-mailchimp form="1"]