Skip to content Skip to footer

Sfaturi practice pentru amenajarea curti

Dacă locuiesti la curte, te numeri printre norocosii care se pot bucura de multiplele avantaje ale acestui stil de viata. Aerul curat, linistea, natura, verdeata, toate acestea sunt o adevarata placere care iti ofera pofta de viata. Insa, desigur, trebuie mentionat si faptul ca, acest stil de viata vine cu un bagaj de responsabilitati.

Amenajarea curtii este una dintre cele mai importante aspecte de care trebuie sa tii cont indiferent de anotimp si temperaturi, si care, va adauga valoare si frumusete spatiului exterior.

Printre principalele lucruri care vor schimba aspectul curtii tale se numara: optiunea de pavaj curte pe care ai ales-o, urmata de gazonul ingrijit si desigur, elementele decorative alese. Iti recomandam sa iti amenajezi curtea in functie de stilul si preferintele tale.

Iata cateva sfaturi pentru amenajarea unei curtii:

  1. Stabileste un plan inainte de a incepe. Gandeste-te la ceea ce vrei sa realizezi in curte si alege obiectele potrivite.
  2. Foloseste plante si arbori locali care sunt adaptati la solul si clima din zona. Acest lucru va reduce necesitatea de a iriga in mod regulat sau de a intretine plantele cu produse chimice.
  3. Alege un gazon care necesita mai putin ingrasamant si apa.
  4. Adauga zone cu pavaj pentru a crea cai de acces sau zone de relaxare.
  5. Adauga o zona de agrement, cum ar fi o terasa. Aceasta poate fi organizata cu mobilier confortabil sau cu un spatiu pentru gratar.
  6. Foloseste iluminat adecvat pentru a crea o atmosfera confortabila si pentru a te putea bucura de curte si dupa lasarea serii.
  7. Asigura-te ca curtea este intretinuta in mod regulat pentru mentinerea aspectului si pentru a reduce necesitatea de a face reparatii majore.

Si daca nu dispui de suficient timp pentru a te ocupa de curte in fiecare zi, sau iti doresti ca aceasta sa aiba un aspect intretinut si modern mereu, te sfatuim sa iti pavezi mare parte din curte, catre caile de acces si in zona de terasa, iar in acest mod nu va trebui sa tunzi gazonul in fiecare saptamana, si in acelasi timp, curtea ta va avea un aspect de invidiat.

Pavajul in curte. O solutie populara si de durata

In ceea ce priveste pavarea curtilor si a gradinilor, aceasta varianta este utilizata pentru a crea un aspect uniform si formal, dar si pentru a adauga o nota rustica si naturala. Alege culori care se potrivesc cu restul curtii sau gradinii si incearca sa le aranjezi in modele frumoase, cum ar fi modelele cu dungi sau cu curbe.

Cu siguranta, pavajul este un element important al oricarei curti sau gradini, care poate adauga valoare si estetica spatiului exterior. Piatra cubica este, de asemenea, una dintre cele mai populare optiuni de pavaj datorita durabilitatii sale si aspectului sau rustic.

Piatra cubica sau cuburi de pavaj, este o piatra naturala taiata in blocuri mici de forma cubica si dimensiuni standard. Aceste blocuri pot fi realizate dintr-o varietate de materiale, precum granit, calcar sau travertin, si ofera o alegere estetica si de durata in ceea ce priveste culoare si textura.

De asemenea, aceasta este, de obicei, usor de instalat, iar acest lucru poate fi realizat cu usurinta urmand instructiunile de instalare, indiferent ca alegi sa faci acest lucru singur sau cu ajutorul unui profesionist. Este foarte important sa acorzi atentie nivelarii terenului si sa te asiguri ca fundatia este solida pentru a evita neplacerile.

In ceea ce priveste intretinerea, piatra cubica este, de obicei, usor de curatat, iar durabilitatea sa face ca aceasta să fie o optiune populara pe termen lung. Este important sa te asiguri ca suprafata este curatata regulat pentru a preveni acumularea murdariei si pentru a preveni cresterea buruienilor.

In concluzie, alegerea pavajului curtii sau gradinii poate fi una dintre cele mai importante aspecte ale designului exterior. Aceasta ofera o estetica frumoasa si rustica, precum si o durabilitate si usurinta in instalare si intretinere. Poate fi o alegere excelenta pentru tine daca iti doresti sa adaugi valoare si frumusete curtii tale.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

[yikes-mailchimp form="1"]