Skip to content Skip to footer

Semnificatia buchetului de mireasa

Ziua casatoriei este cel mai important moment din viata unui cuplu, iar buchetul miresei este unul dintre cele mai importante accesorii din aceasta zi. De secole, buchetul miresei este un simbol perfect al iubirii sincere si vesnice, fiind primul accesoriu atent ales pentru ziua cea mare

Traditia buchetului de mireasa

Istoria buchetului de mireasa isi are originea tocmai din Grecia Antica, unde, pentru a apara noua familie de spiritele rele, miresele purtau in par ghirlande din diferite plante aromatice si puternic mirositoare. Cu timpul, ghirlandele au fost inlocuite cu buchete, din diferite flori frumos mirositoare si cu un aspect extraordinar.

Buchetul de mireasa este considerat purtator de noroc, de aici si traditia veche, prin care, la sfarsitul nuntii, mireasa arunca buchetul spre domnisoarele necasatorite, crezandu-se ca cea care va prinde minunatul buchet se va bucura de noroc mai departe in gasirea iubirii.

Cand si cum se arunca buchetul miresei?

  • Acesta se arunca la finalul serii dupa taierea tortului. Odata ce iubirea vesnica a fost sarbatorita prin taierea tortului, mireasa poate arunca buchetul catre domnisoarele necasatorite pentru a transmite mai departe norocul in dragoste.
  • Traditia spune ca, toate domnisoarele necasatorite prezente inca la eveniment trebuie sa participe la acest moment. Nu uita ca doar domnisoarele necasatorite trebuie sa participe.
  • Nu arunca buchetul direct. Pentru a crea un moment unic care sa poata fi imortalizat frumos te sfatuim sa nu arunci buchetul direct, fara nici un avertisment.

Alegerea buchetului perfect este cu siguranta o adevarata provocare pentru urmatoarea mireasa, combinatiile florale fiind infinite. Tocmai de aceea, este important ca inainte sa iei decizia finala sa stii ce semnificatie are fiecare floare:

  • Buchetul care contine trandafiri, mai ales cei albi, care sunt considerati si floarea miresei, simbolizeaza dragoste sincera, puritate si respect reciproc, acestia fiind si asociati cu noile inceputuri si tinerete.
  • Buchetul de hortensii exprima frumusete si noblete. Aceste flori in buchetul de mireasa sunt considerate aducatoare de noroc.
  • Buchetul cu crini sunt un semn al respectului, increderii si iubirii neconditionate. Inca din Grecia Antica, crinul este considerat simbol al casatoriei.
  • Buchetul cu margarete reprezinta puritatea si inocenta.
  • Buchetul cu bujori exprima eleganta si puritate si simplitate, datorita petalelor delicate ale acestei minunate flori.

Buchetul unei mirese, inainte de toate, trebuie sa fie pe gustul miresei. Tocmai de aceea, daca urmeaza sa te casatoresti, te sfatuim sa nu uiti ca acesta trebuie sa arate fix cum iti doresti tu, nu cum considera altii ca este bine. Nu te bloca la detalii minore si bucura-te de aceste momente unice si de neuitat.

Tu ce buchet consideri ca este perfect pentru tine?

 

 

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

[yikes-mailchimp form="1"]