Skip to content Skip to footer

Secretul clatitelor pufoase gatite in casa

Popularitatea clatitelor este de neegalat, acestea fiind cunoscute in toate colturile lumii, si desigur, iubite de fiecare persoana, si pe buna dreptate, gustul unic si diversitatea acestora le sporesc popularitatea de la generatie la generatie.

Daca iti doresti sa te poti bucura de acelasi gust si aceeasi textura ca a clatitelor preparate de marii bucatari, trebuie sa stii ca, secretul acestora nu consta neaparat in ingredientele folosite, ci in tigaia pentru clatite utilizata! Da, exact!

Tigaia este un instrument indispensabil in bucatarie, mai ales atunci cand vine vorba de prepararea clatitelor. Alegerea unei tigai bune si adecvate poate face diferenta intre clatite perfecte si clatite care se lipesc sau se ard.

O tigaie buna pentru clatite trebuie sa aiba o suprafata antiaderenta, care sa permita clatitelor sa alunece usor si sa nu se prinda de fundul tigaii. De asemenea, tigaia trebuie sa aiba o dimensiune potrivita, astfel incat sa se poata prepara clatitele intr-un singur strat.

Un alt aspect important este grosimea acesteia. O tigaie prea subtire poate duce la arderea clatitelor, in timp ce una prea groasa poate face ca clatitele sa se coaca inegal. Tigaia ideala pentru clatite ar trebui să aiba o grosime medie, astfel incat sa se poata mentine o temperatura constanta si sa se coaca clatitele uniform.

Odata ce ai ales tigaia potrivita, trebuie sa acorzi atentie si temperaturii la care o incalzesti. Tigaia trebuie incalzita la o temperatura medie, nu prea mare, astfel incat sa nu se arda clatitele. De asemenea, este important sa ungi tigaia cu putin ulei sau unt înainte de a incepe sa le gatesti.

Investitia intr-o tigaie de calitate poate face diferenta intre clatite perfecte si clatite care nu sunt la fel de bune. Deci, nu uita să acorzi atentie tigaii atunci cand le gatesti si sa iti bucuri familia si prietenii cu cele mai delicioase clatite.

Pentru a gati clatite delicioase, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: oua, lapte, faina, zahar, sare, extract de vanilie, ulei (pentru uns tigaia). Pentru umplutura sau topping, poti folosi diverse ingrediente in functie de preferintele tale.

Incalzeste o tigaie antiaderenta la foc mediu si unge-o cu un strat subtire de ulei. Folosind o polonica, toarna aluatul in tigaie si intinde-l intr-un strat subtire. Lasa clatita sa se coaca timp de 1-2 minute sau pana cand marginile incep sa se desprinda de tigaie. Cu ajutorul unei spatule, intoarce clatita si las-o sa se coaca inca 1-2 minute.

Repeta procesul pana cand termini toate clatitele si apoi adauga umplutura sau toppingul preferat. Poti servi clatitele calde sau reci, in functie de preferintele tale.

In concluzie, alegerea unei tigai de clatite bune si adecvate este secretul în prepararea perfecta a acestora. O tigaie antiaderenta, de dimensiune potrivita si cu o grosime medie, impreuna cu o temperatura corespunzatoare, vor asigura preparate perfecte, care vor fi apreciate de toata familia.

 

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

[yikes-mailchimp form="1"]