Skip to content Skip to footer

Inotul, un sport pentru toate varstele

Daca iti doresti sa ai un stil de viata mai activ si sa practici un sport care sa te ajute sa fi in forma, pregateste-ti costumul de baie deoarece, cu siguranta inotul este cel mai potrivit sport. Este unul dintre putinele sporturi care este recomandat atat copiilor, cat si adultilor, atat ca modalitate de a face miscare, dar si ca metoda de relaxare.

Inotul este o modalitate excelenta prin care iti poti lucra intregul corp si sistemul cardiovascular. Specialistii spun ca, o ora de inot arde aproape la fel de multe calorii ca si alergatul, insa, fara impact puternic asupra articulatiilor si oaselor.

Si daca inca nu ti-ai pregatit costumul de baie, mai jos vei gasi principalele avantaje ale acestui sport minunat

  • Lucreaza intregul corp. Inotul este printre putinele sporturi care iti lucreaza intregul corp, iti creste ritmul cardiac fara a suprasolicita corpul, iti creste rezistenta si forta si iti tonifica muschii.
  • Te ajuta sa pierzi in greutate. Inotul este o activitate fizica perfecta daca iti doresti sa scapi de cateva kilograme in plus. Datele arata ca, prin acest sport, se poate atinge cel mai bun raport intre timpul de practicare si numarul total de calorii arse.
  • Intareste sistemul cardiovascular. Inotul este un exercitiu cardio, care stimuleaza un flux sanguin mai rapid si abundent, astfel reducand aparitia bolilor cardiovasculare si ajuta la scaderea tensiunii arteriale.
  • Intareste sistemul respirator. Este un sport care creste capacitatea plamanilor si ofera un control mai bun asupra procesului de inspiratie-expiratie.
  • O vindecare sau recuperare mai rapida, in cazul anumitor afectiuni. In multe cazuri, medicii recomanda inotul in bazin persoanelor care sufera de afectiuni locomotorii, sau care au suferit interventii chirurgicale, transformand procesul de recuperare in unul usor, placut si mai rapid.
  • Tonifierea siluetei. Inotul stimuleaza toate grupele musculare din corp, astfel, in scurt timp, se pot observa schimbari placute la nivelul feselor, copaselor, picioarelor, bratelor, pieptului si a spatelui.
  • Poate fi practicat tot timpul anului. Spre deosebire de majoritatea sporturilor, inotul nu este conditionat de conditiile meteo exterioare. Este un sport care poate fi practicat cu usurinta atat in aer liber cat si in interior.
  • Este un sport ieftin. Deoarece nu presupune achizitionarea unui echipament complex, ci doar de un costum de baie, este considerat un sport accesibil din punct de vedere financiar.

Avantajele inotului sunt extrem de multe, atat pentru sanatatea corpului tau cat si pentru aspectul exterior al acestuia. Alege un costum de baie potrivit pentru tine si incepe sa te bucuri de el, cu siguranta iti vei multumi mai tarziu.

 

 

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

[yikes-mailchimp form="1"]