Skip to content Skip to footer

Beneficiile vinului asupra corpului

Indiferent de perioada, cultura sau popor, vinul a fost dintotdeauna considerat ca fiind o bautura indispensabila.

Servit in cantitatea potrivita, vinul aduce multiple beneficii asupra corpului nostru. Mai mult, un studiu recent a demonstrat faptul ca un pahar de vin inainte de somn te poate ajuta sa slabesti.

Degustarea unui pahar de vin intr-o companie buna si intr-un cadru intim si placut este o reala placere, iar acesta poate ajuta chiar si la crearea de interactiune intre oameni si intretinerea discutiilor.

Vinul iti ofera si o stare de bine si un somn odihnitor. Acesta este in stransa legatura cu hormonul fericirii, iar compusii din el ajuta la reglarea apetitului si la consumarea unei cantitati mai mici de calorii.

De asemenea, alte cercetari au dovedit faptul ca acesta ajuta la sanatatea inimii dar si la starea mintala, reducand si riscul de ateroscleroza, accidente vasculare si boli coronariene. Insa, nu trebuie sa uitam ca medicii ne recomanda sa consumam aceasta bautura in cantitati mici.

Vinul rosu este cel mai consumat si iubit vin dintre toate, si totodata, aduce cele mai mari beneficii corpului nostru atunci cand este consumat in mod regulat si in cantitatea potrivita.

  • Persoanele care consuma 1-2 pahare pe zi de vin rosu manifesta cu cel putin 40% mai putine raceli decat cei care nu consuma vin.
  • Resveratrolul este un antioxidant extrem de benefic pentru sanatatea tenului, care are un efect anti-imbatranire, are proprietati antiinflamatorii si contribuie la cresterea colesterolului bun.
  • Consumul in timpul mesei a 250 ml (2 pahare) de vin rosu, ajuta la scaderea presiunii arteriale la persoanele afectate de hipertensiune.
  • Consumul regulat si in cantitati mici reduce cu 30% riscul de boli de inima.
  • Vinul rosu ajuta la imbunatatirea digestiei, reducerea anxietatii si stimularea apetitului.
  • Potasiul ajuta la reglarea ritmului cardiac si are un rol important in reglarea nivelului de zahar in sange si in producerea de energie.
  • Vinul contine si fluor, desi intr-o cantitate mica,iar acest mineral poate preveni cariile dentare si mentine smaltul dintilor.

Vinul nu este folosit doar pentru consum, acesta aduce multiple beneficii si in prepararea mancarurilor. Spre exemplu, carnea de gratar care este marinanta in vin rosu timp de doua ore, poate contine cu pana la 88% mai putine substante cancerigene.

Este extrem de important sa nu uitam sa consumam vinul cu moderatie. Consumul abuziv al acestuia poate avea efecte daunatoare asupra corpului. De asemenea, nu este recomandat consumul de vin rosu pentru persoanele cu probleme hepatice sau femeilor gravide.

Savureaza un pahar de vin responsabil!

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

[yikes-mailchimp form="1"]