Skip to content Skip to footer

Beneficiile unui dezumidificator

Odata cu scaderea temperaturii si venirea iernii, multi oameni se confrunta cu umiditatea crescuta din locuita, care poate duce usor la igrasie, mucegai, miros urat si desigur, care poate afecta sanatatea.

Cauzele umiditatii dintr-o locuita pot fi multimple, mai ales in sezonul rece, insa, de cele mai multe ori aceasta apare din cauza diferentei de temperatura din casa fata de exterior, la care se adauga un sistem de izolatie deteriorat, care cauzeaza condensul, uscarea hainelor in locuinta si gatitul fara aerisire.

Cea mai buna solutie prin care sa scazi umiditatea din locuinta si sa ai grija de sanatatea ta este achizitionarea unui dezumidificator.

Dezumidificatorul elimina excesul de umiditate din aer, facandu-l mai respirabil, mai sanatos si mai putin daunator. Dupa doar cateva zile de utilizare vei scapa si de igrasie si mucegai, iar sanatatea ta nu va mai fi pusa in pericol.

Principalele beneficii ale unui dezumidificator

Imbunatateste sanatatea si starea de bine

Cand vine vorba de sanatate, sa traiesti intr-o casa cu un surplus de umiditate reprezinta un pericol, aerul din acest mediu este greu, statut si plin de bacterii si multe alte particole care nu fac bine sanatatii. Un dezumidificator aspira aerul absorband din el vaporii de apa si ulterior il elibereaza din nou in camera, improspatand astfel camera si retinand umiditatea si bacteriile din incapere.

Previne aparitia mucegaiului si a igrasiei

Ferestrele transpirate, peretii umezi sau petele negre sunt semne ale umiditatii excesive din camera, iar un dezumidificator va inlatura aceasta umiditate in exces prevenind astfel dezoltarea mucegaiului sau alte probleme structurale. Acesta te va scapa si de mirosul neplacut si senzatia de aer greu.

Un dezumidificator face casa sa fie mai calduroasa

Principiul de dezumidificare implica uscarea aerului prin incalzire, facand caldura mai placuta. Exista doua tipuri de dezumidificatoare: cele cu compresor si cele desicant. Indiferent de modelul ales acestea vor elimina excesul de umiditate, ceea ce va face ca ambientul sa nu para rece si greu de respirat, sporind confortul.

Protejeaza hainele si bunurile personale

Umiditatea in exces poate da mari batai de cap daca apare in locurile unde depozitezi haine sau bunuri personale, deoarece aici e posibil sa apara mucegaiul mai fregvent. Folosirea umidificatorului in aceste spatii asigura o umiditate potrivita si constanta pe toata perioada de depozitare, mentinand hainele in siguranta, fara aparitia mucegaiului sau a altor neplaceri.

Creeaza un ambient pozitivist

Cu siguranta nu iti doresti ca acasa sa fie un loc umed, intunecos si cu un miros urat. Dezumidificatorul te va proteja atat pe tine cat si intreaga ta locuinta. Un spatiu cu un nivel optim de umiditate este cu siguranta unul mai confortabil si mai placut.

Alege sa ai grija atat de sanatatea ta cat si de locuinta ta, acest lucru iti va creste semnificativ sperantele de viata si nivelul de energie.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

[yikes-mailchimp form="1"]