Skip to content Skip to footer

Ai grija de cainele tau iarna

Cainele este unul dintre cele mai populare animale de companie in multe culturi din intreaga lume. Acest lucru se datoreaza atat capacitatii lor de a se adapta la diferite medii cat si legaturii puternice pe care o au cu oamenii.

Cainii sunt apreciati si iubiti in toata lumea deoarece au un simt al mirosului extrem de dezvoltat, sunt capabili de comunicare complexa prin limbaj corporal si vocal si a atasamentului pe care il dezvolta fata de stapan, fiecare fiind unic prin personalitate, aspect si comportament.

Indiferent de rasa lui, cainele este considerat „cel mai bun prieten al omului” datorita loialitatii acestuia, afectiunii demonstrate, griji si a inteligentei. Este un animal care face parte din viata ta zi de zi, de aceea acesta are nevoie de ingrijire si atentie zilnica.

In sezonul rece, acesta are nevoie de o atentie si o ingrijire deosebita, fiind responsabilitatea stapanului sa-l ajute sa depaseasca mai usor discomfortul ierni, deoarece acesta, indiferent de varsta sau rasa, va simti din plin venirea iernii. 

Si pentru a putea sa-i fi alaturi in aceasta perioada, tine cont de urmatoarele sfaturi

Imbraca corespunzator cainele

Hainele de caini sunt un articol care nu trebuie sa iti lipseasca in sezonul rece. Desi exista multe persoane care ar spune ca un caine nu trebuie sa poarte haine deoarece au deja una din blana, in functie de rasa, aceasta nu este suficienta. Fiecare rasa este diferita in ceea ce priveste blana si capacitatea lor de a face fata vremii reci.

Imbracarea cainelui in timpul iernii poate ajuta la mentinerea caldurii corporale si la prevenirea hipotermiei. De asemenea, poate proteja pielea si blana cainelui de vremea rea precum vantul, ploaia si zapada, care pot usca si irita pielea cainelui.

Este foarte important sa alegi hainele care sunt potrivite pentru tipul de blana si rasa a cainelui, astfel incat sa fie confortabile si sa nu ingreuneze miscarile. Vezi aici articolele Puppia potrivite pentru cainele tau.

Acorda atentie alimentatiei

Cainele are nevoie de o alimentatie completa, echilibrata si corecta care sa contina nutrimentele necesare in proportii adecvate.

Un caine care petrece mult timp afara trebuie sa compenseze efortul si pierderea de energie datorata frigului, iar acest lucru se face prin cresterea portiilor alimentare. De asemenea, daca cainele sta in curte trebuie sa aiba un cotet bine protejat de vant. Daca mancarea si apa sunt afara, verifica cat de des poti sa nu fie inghetate.

Totodata, nu uita ca in sezonul rece sa-i oferi o hrana de calitate superioara si sa-i maresti cantitatea de materii grase, acest lucru il va face mai sanatos iar procesul de trecere peste iarna va fi mai usor pentru acesta.

 Este foarte important sa acorzi o atentie deosebita alimentatiei deoarece astfel, acesta va avea o sanatate mai buna, o viata mai linistita si o speranta de viata mai mare.

Tine cont de aceste sfaturi si aplica-le in functie de cainele tau. Nu uita ca in aceasta perioada, prietenul tau bun patruped are nevoie de tine.


Cauta Produse

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

[yikes-mailchimp form="1"]