Skip to content Skip to footer

Activitati in aer liber cu copii

Lipsa soarelui, timpul mohorat si rece, isi pot pune amprenta in mod negativ asupra starii de bine a copilului, atat fizic, cat si psihic. Tocmai de aceea, iti recomandam ca atunci cand sezonul rece trece, si primavara isi anunta venirea, sa petreci cat mai mult timp afara cu copilul tau, acest timp fiind extrem de benefic pentru el.

Timpul petrecut in natura contribuie la oxigenarea mai buna a creierului, la intarirea sistemului imunitar si la imbunatatirea functiilor cerebrale. De asemenea, soarele ajuta la cresterea nivelului vitaminei D, care este esentiala pentru sistemul imunitar si sanatatea oaselor.

Este foarte important ca, inca de mic, copilul sa faca cat mai multe activitati in natura deoarece sporturile si exercitiile fizice ii vor oferi energia necesara si atitudinea pozitiva.

Mai jos vei gasi cateva activitati pe care sa le faci cu copilul tau in natura, care vor fi benefice, atat pentru dezvoltarea acestuia, dar de asemenea, prin acestea vei reusi sa te conectezi cu copilul tau si sa petreceti mai mult timp impreuna.

Cititul unei carti de povesti impreuna cu copilul tau in natura va aduce multiple beneficii atat pentru acesta cat si pentru tine. Imaginea cu voi doi pe o patura sau o banca intr-un parc, bucurandu-va de o poveste buna, va fi o amintire iubita de copilul tau. De asemenea, este o activitate care stimuleaza creierul si creste abilitatile cognitive ale copilului.

Joaca cu mingea este probabil cea mai iubita si practicata activitate de copii. Este o activitate prin care sunt activati toti muschii corpului, dezvolta atentia copilului, instinctele competitive si este de asemenea, o activitate distractiva.

O plimbare cu rolele prin parc este o alta activitate perfecta in aer liber. Este un prilej prin care copilul tau isi va stimula muschii corpului, isi va dezvolta simtul atentiei si de asemenea, este o activitate prin care atentia si independenta sunt sporite. Alege o pereche de role reglabile pentru copii pentru a te asigura ca faci cea mai buna investitie.

O plimbare cu bicicleta prin parc este scuza perfecta prin care copilul tau va uita tehnologia in casa si va iesi sa se bucure de vremea buna. Mersul pe bicicleta aduce multiple avantaje atat pentru dezolvarea fizica a copilului, cat si pentru dezolvarea psihica a acestuia. De asemenea, plimbarile cu bicicleta impreuna cu copilul tau reprezinta timp de calitate petrecut impreuna.

Totodata, poti fi creativ si sa alegi tot felul de activitati prin natura prin care sa iti stimulezi copilul atat fizic cat si psihic. Nu uita sa te bucuri impreuna cu el de aceste momente unice.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

[yikes-mailchimp form="1"]